Dan set med vore øjne

Hvordan Dan kom til at krydse vores spor.

Jo, jeg havde meldt mig til et engelsk-kursus hos Mary Søndergård, og dette foregik på min tidligere arbejdsplads, nemlig Gråbrødre skole. Undervisningen foregik i lokale 22 på 1ste sal, og det var sæson 2004. Da vi også dengang rejste meget, så ville jeg gerne kunne snakke lidt bedre med de mennesker, vi mødte, og vi enten skulle have oplysninger eller bare en hyggesnak med de lokale. Dan havde samme årsag til at få mere indblik i det sprog, vi kan bruge det fleste steder i verden, for han havde også rejst rigtig meget og suget indtryk til sig fra nær og fjern. At høre Dan fortælle om sine vandringer i bjergene mod verdens største top, Mount Everest, nær ved Nepal, var jo ganske spændende. Fra andre steder har Dan også fået sine indtryk på lærred, og der er tit en lille fin historie bag facaden.

Jeg fik så en invitation til en af Dans ferniseringer og både Henriette og jeg nød denne oplevelse.

Selv hjemme i privaten har Dan vist sine værker frem, og her blev både hus og have brugt som baggrund, til stor glæde for de mange besøgende.

Dan og Winnie har alle tiders dejlige hund, som nu er ved at være midtpunktet for en del af Dans liv, og det kan ses på flere billeder, hvor den dukker op.

Henriette og jeg har så filmet flere af Dan og Winnies værker og selvfølgelig givet dem en kopi. Desværre, så har Dan ikke en dvdafspiller, og jeg havde så lovet ham et låne en af vores, som vi kun har brugt i sommerhuset. Men den viste sig at være gået i stykker, så jeg kunne desværre ikke holde det lovede. Ærgeligt også. Til gengæld har vi fået 2 dejlige malerier begået af Dan, og de har også en historie bag sig. Jo, Dan er en meget aktiv mand, der er så heldig at have en kritiker som Winnie til at holde ham på den rette malervej. For resten så kendte Winnie mig helt tilbage fra 1974, hvor hun modtog mig på skadestuen, efter at jeg havde fået en maveplasker og ødelagt leveren. Dette husker jeg dog ikke selv, men det er da sjovt, at Winnie har bidt mærke i min ankomst for så mange år siden. Nå ja, så kender Dan sørme også min datter Charlotte, og kun gennem ham får jeg oplysninger omkring hendes liv og levned. Behøver jeg at skrive, at Dan er en god iagttager, lun og ligefrem.

Vi har fået lov at vise, hvad vi fik ud af at gå på Dan og Winnies ferniseringer, og det er da, set med vore øjne, alle tiders resultater. En stor tak til Dan Hjort Nielsen og Winnie Flyng.

Hamofilm. Henriette og Oscar.

Her er Dan i sit S. Han fortæller og gør det godt. rigtig godt.

Her er Dan i sit S. Han fortæller og gør det godt. rigtig godt.

Overskrift 1

Seneste kommentarer

12.10 | 13:53

Jeg vil gerne sende en fødselsdagshilsen til Henriette

24.11 | 16:09

Jeg er beboer og skriver på Himm. gl. Prgds's historie. Vil du fortælle mig om din mors liv efter at I flyttede herfra i 1980. Mange tak! - Også for skildringen her fra hjemmet.

17.03 | 07:37

Det er sjovt at få vores og dine familiehistorier på skrift, Henriette; det er da utroligt at du huske alle de detaljer! 😊
Jeg vidste ikke at i havde så meget gang i film business! 😎
Hav det godt K

15.03 | 13:18

Hej Henriette

Det var hyggeligt at læse dine sider igennem - bringer minder frem.

Håber du har det godt og hilsner fra Michael

Del siden