Alaskatur

På krydstogt langs Amerikas Vestkyst.

Fra Alaska til San Diego.

Efter en lang flyvetur fra Kastrup over Amsterdam lander vi i Vancouver. Her kommer vi på et hotel og overnatter. Vi ser byen fra bussen og er flere gange ude at gå mindre ture.

Med det gode skib Celebrity Mercury går det så mod nord. Første lille by hedder Sitka, og her er der en del at kikke på. Russerne har jo boet her, og en skovkirkegård i en lidt sørgelig forfatning, har de efterladt sig.

Vi sejler tæt på Hubbard gletcheren, som er fantastisk at nyde. Især når solen er på sit højeste, og som den dog kan bræge.

Juneau er en rigtig hyggelig guldgraverby, der står som en kulisse fra fortiden. Og her findes der også en rigtig god gammeldags saloon i bedste stil. Den hedder noget så smigrende som ”de røde hundes saloon”, men vi fik dog heldigvis hverken røde hunde eller skoldkopper derinde.

Skagway er en våd og ganske kold oplevelse. En snestorm er lige ved at sætte en stopper for turen op til passet. Her er der ikke mindre end 4 minusgrader, og bestemt ikke spor sommerligt.

Vi sætter så kursen ned mod Ketchikan, hvor laksene flyder mod strømmen, så vandet driver af dem, og vi bliver mindst lige så våde. Vor Herre græder nemlig salte tårer som aldrig før. 

Efter en tur på havet lægger vi så til i San Francisco, og her er det stadig sommer. Det er bare en herlig by at snuse rundt i. Som sidste station kommer vi til San Diego, og her forlader vi så vores hjem, for altid. Med bus til Los Angeles kommer vi så til de berømte fliser, og ben- og håndspålæggelser fra kendte personer. Og her er varmen nærmest ulidelig. Mindst 35 grader i skyggen – pyha !

Det er et ganske spændende togt, som giver mange oplevelser at kikke tilbage på. Skal der siges noget negativt, så kan det kun blive ”der er lidt langt over dammen, og så er det temmelig træls at sidde i et fly i så mange timer.”

Igen havde vi rejselederen, den friske, og klar i mælet, Bent Holm og hans kone Margrethe til at styre tropperne, så intet kunne gå galt.

Vi er gået lidt udenfor byen Juneau, for at vi bedre kan beskue vores dejlige skib på lang afstand. Og det har fået selskab af endnu et krydstogtsskib.

Vi er gået lidt udenfor byen Juneau, for at vi bedre kan beskue vores dejlige skib på lang afstand. Og det har fået selskab af endnu et krydstogtsskib.

Seneste kommentarer

12.10 | 13:53

Jeg vil gerne sende en fødselsdagshilsen til Henriette

24.11 | 16:09

Jeg er beboer og skriver på Himm. gl. Prgds's historie. Vil du fortælle mig om din mors liv efter at I flyttede herfra i 1980. Mange tak! - Også for skildringen her fra hjemmet.

17.03 | 07:37

Det er sjovt at få vores og dine familiehistorier på skrift, Henriette; det er da utroligt at du huske alle de detaljer! 😊
Jeg vidste ikke at i havde så meget gang i film business! 😎
Hav det godt K

15.03 | 13:18

Hej Henriette

Det var hyggeligt at læse dine sider igennem - bringer minder frem.

Håber du har det godt og hilsner fra Michael

Del siden