Nordeuropæiske øer

Island-krydstogt juli 2010

Med dette skønne skib ved navn Azamara Journey, har vi startet et krydstogt i det nordlige Europa. Det er mandag den 12 juli og ret så varmt, så det bliver skønt at få lidt frisk vind fra havet. Fra København går det først til Geiranger, der er en lille idyllisk by, der ligger et stykke inde i en af Norges smukke fjorde. Det tager et døgn, hvor vi rigtig kan nå at lære skibet at kende.

Onsdag morgen beundrer vi så De 7 Søstre og ikke mindst Brudesløret, der er nogen af Norges ret så berømte vandfald. Et par timer i byen Geiranger bliver det til, for der er nemlig nogen, som skal ud på en lille udflugt, og dem vi skal vi naturligvis have med os igen.

Så venter et døgn på havet, og her er der lidt bølgeskvulp, der sørger for en gang søsyge til Henriette. Shetlandsøerne, med hovedstaden Lerwick er så vores næste mål. En bus sørger for, at vi kommer ind til byen, og det er rigtig hyggeligt at gå og se sig omkring i denne lidt skotsk prægede by. Husene er godt nok meget ens og uden farver, men mange af byens borgere er glade for lidt blomster og små figurer i haverne. Øen har engang været dansk, og det kan stadig ses på rådhuset, hvor der mejslet i glas står : ”Med lov skal land bygges”. Det er rigtig hyggeligt at gå rundt og se Fort Charlotte og andre seværdigheder, og efter 5-7 timer er vi igen ombord på skibet, der skal føre os videre mod Island.

Lørdag morgen lægger vi til ved byen Akureyri. Det er Islands fjerde største by, og den er rigtig hyggelig. Og så er der én god ting, og det er, at folk kan forstå os, de snakker nemlig dansk, de fleste af dem. Og der er faktisk en lille hyggelig botanisk have og når vi så er på disse kanter, så er det sjovt at se de gamle velbevarede træhuse, der bestemt er værd at besøge.

Vi skal naturligvis også til Reykjavik, som er Islands hovedstad. Her bliver vi igen kørt i bus ind til byen og så kan vi ellers gå ture. Nogen er ude og bade i det varme vand, mens vi traver byen tynde. Og det er da lidt mærkeligt at se huse uden skorsten. Her kommer al varmen nemlig fra de varme kilder.

Vi er i et par kirker, der er ret så spændende. Men at kirkegængerne sidder med ryggen til præsten og kikker på de mennesker der kommer ind eller forlader kirken, det er da lidt mærkeligt. Vi når også ud i botanisk have som er rigtig blomstrende og frodig. Farvel til Island og nu skal vi så igen være på havet i mere end et døgn.

Næste stop er Færøerne med hovedstaden, Thorshavn. Det er en rigtig hyggelig by, men vi har nu meldt os til en fjeldtur til Vestmanna-øerne. Det bliver alle tiders tur, hvor vi først kører i bus og derefter sejler i en lille båd ud til de mange rev hvor de lodrette fjelde er hjemsted for græssende geder og får. Det er virkelig spændende og alle pengene værd. (Vi gav 600 kroner pr næse) 4 timers oplevelse for livet. Aldrig har jeg filmet så meget på så kort tid.

Vi sætter så kursen mod Orkneyøerne, som også tilhører Skotland. Og det er en god by at slutte rejsen af med. Her bliver vi også kørt ind til byen og så kan vi ellers gå og hygge os der. Der er nu ikke så meget at se på, men det er jo også Skotland.

Vi har så kun godt et døgn til at komme hjem til København igen. Og det er rigtig fint at være på skibet. Godt udhvilede, forlader vi vores skib lørdag morgen, og ved middagstid er vi i hjemlige omgivelser. Det har bestemt været et spændende krydstogt i det Nordlige Ocean.

Vi strikker nogle skønne og spændende film sammen fra togtet, og snakker om hvad vi har set. Nå ja, og så holder vi op, når I ikke kan rumme mere.

Her ligger vores skib tæt ved Geiranger.

Her ligger vores skib tæt ved Geiranger.

Seneste kommentarer

12.10 | 13:53

Jeg vil gerne sende en fødselsdagshilsen til Henriette

24.11 | 16:09

Jeg er beboer og skriver på Himm. gl. Prgds's historie. Vil du fortælle mig om din mors liv efter at I flyttede herfra i 1980. Mange tak! - Også for skildringen her fra hjemmet.

17.03 | 07:37

Det er sjovt at få vores og dine familiehistorier på skrift, Henriette; det er da utroligt at du huske alle de detaljer! 😊
Jeg vidste ikke at i havde så meget gang i film business! 😎
Hav det godt K

15.03 | 13:18

Hej Henriette

Det var hyggeligt at læse dine sider igennem - bringer minder frem.

Håber du har det godt og hilsner fra Michael

Del siden