Vi krydser Europa på Donaus skønne blå Vande
Med det skønne lille skib "Der kleine Prinz" sejlede vi på Donau-floden op gennem Europa, og det var i 2008. Vi gik ombord i Serbiens hovedstad Beograd, der både rummede skønne huse og sønderbombede bygninger. Vi spiste og drak Slivovitz , sang og dansede hos en hyggelig serbisk bonde. Derefter sejlede vi mellem skønne grønklædte bjerge mod Jerntæppet og Rumænien. I Kroatien blev vi inde i bussen, for vi skulle altså ikke træde på en mine. "Der kleine Prinz" gled lige ind i hjertet af Buda og Pest, og vi havde tid til at se herlighederne, inden vi sejlede til Slovakiets hovedstad Bratislava. Der rendte vi ind i H.C. Andersen, som sad og nød det på torvet. Krydstogtet sluttede så i selveste musikkens mekka, den skønne Wienerby, hvor selskabet spredtes for alle vinde. Jo en Donautur er bestemt en oplevelse af de største.
Malta, - Perlen midt i Middelhavet
Vi var blevet godt sultne efter at drage ned til øen Malta, hvor de berømte og ikke mindst berygtede malteserriddere havde deres hjemsted. Selv i byen Valletta er der masser af minder fra disse ridderes bygninger. Midt i herlighederne er der både paladser, hospitaler og en prægtig kokatedral, som øen har ikke mindre end 2 af. De solide fæstninger kunne holde de fleste fjender stangen. Jo historier er der mange af, og derfor så er her sørme også en sladrepark, og i den da affyrede de gamle tandløse riddere så deres livsfarlige bedrifter for øjnene af unge piger og drenge, der slugte hver eneste ord råt. Kun få kilometer fra Valletta findes der en rigtig gammel middelalderby, der i virkeligheden har mere end 3000 år på bagen. Den skal man altså bare se og opleve. Sidst men ikke mindst, så er øen rigtig dejlig at færdes på, for der er aldrig for varmt og heller aldrig for koldt. Det er simpelthen stedet, hvor man også bare kan ligge og drive den af til en frisk lille drink. Faktisk så blæser der næsten altid, og det holder insekterne væk. Herligt.
I Nordboernes fodspor :
Vi var så heldige, at det skønne skib, der hedder Azanara Journey havde en tur med stop i den skønne norske by Geiranger, hvor vandet fra de syv søstre falder i stride strømme. Derefter hed det Shetlandsøerne og hovedstaden Lerwich. Vi var et smut inde i centrum for at kikke på byens rådhus, som er præget af danske begivenheder og det stærke Fort Charlotte fik da også lige vores besøg. Vi indtog midnatssolens kølige Island, hvor byen Akureyri var vores første mål. Vi ku ikke komme udenom den skønne 2-tårnede kirke, der troner højt oppe på en bakketop. Byen kan også prale med en frodig botanisk have med masser af farvestrålende blomster og ikke mindst varme kilder. Hovedstaden Reykjavik er berømt for sin Hallgrims-kirke, der bestemt hverken er halv- eller helgrim. Den minder om en raket, der står parat til at tage himmelflugten op mod fremmede planeter. Færøerne kom vi også til, og det var altså Vestmannafjeldene, som virkelig tog pusten fra os. Disse fantastiske fjelde skal altså ses på tæt hold, og kan bedst opleves fra en lille båd, der kommer helt ind i sprækkerne, - det var ikke så lidt nervepirrende, men vi slap dog med livet i behold ! Vores sidste station var Orkney-øerne, hvor hovedstaden Kirkwall med de hyggelige gader blev betrådt ganske godt. Turen var naturligvis en 4 stjerne, der er svær at overbyde.
Den evige Stad i Julestemning
Vi vil tage jer med til den evige stad Rom. Det er tæt på juletid, så gader, stræder og veje er pyntet op til julestemning.
Vi går i ruiner, kirker og parker,og følger med i pavens hjulspor. Den gode mand holder en messe tæt ved den spanske trappe.
Der er 14 små film, som giver et godt indblik i romernes paradis. Så der er kun en ting at gøre. Sæt jeg godt til rette og nyd disse herlige film.
***
Pave Frans den 1 har udnævnt 2016 som ekstra jubelår, men året starter allerede den 8 december 2015 på den store Maria undfangelses-dag, hvor 1000-vis af romere sidder på den spanske trappe .... og venter, .... - på paven !
I 2013 fulgte vi i Vikingernes fodspor og det var med skibet Vision of the Seas
Første stop var Urquhart-borgen, der ligger helt ned til den berømte Lochness-sø, hvor Good old Nessie dog var gået i land. I Glasgow var vi så heldige at komme ind i Kelvingrove museum, som har dyr i alle størrelser, og selveste dronning Viktoria har en hovedrolle, nemlig hendes egen buste. Den herlige skotte, tandløse Steven, førte os ind i whiskyens forunderlige verden, og han serverede den gyldne drik, som fik ganen til at sige klik.
Så gik turen til Irland, hvor vi besøgte Dublins fair City og hilste på Molly Malone, der stadig sælger sine fisk og skaldyr. I byen Middleton var det den kendte Jamesons whiskey, der var kommet på museum, og vi fik hele den lange historie af en ilter rødhåret irer. I Blarney-parken kom vi på eventyr, for det er nemlig druidernes hemmelige og mystiske tilholdssted. I havnebyen Cobh kunne vi på film opleve krydstogtsskibet Titanic, inden det i 1912 gik ned med mand og mus. Vores sidste stop var Dover, som er porten til det øvrige Europa. Og derfra så gik det hjemad op over Skagerrak og ned til København.
"I 1302 blev en kär lilla Flicka född i Svealand. Hon var av kunglig härstamning och kom att betyda inte lite för många människor i hela Norden".
Vi følger Birgitta fra fødsel til død.
Birgitta var foregangsmand for kvindernes ligeberettigelse i vores samfund. Hun blev helgenkåret i 1391, og hendes orden vokser som aldrig før.
Det er en rigtig spændende historisk film, der giver stof til eftertanke.
Heliga Birgitta av Vadstena.
1 time film, og så snakker vi ind imellem om, hvad vi lige har set.
Vores Birgitta-film ligger på facebook, søg "heliga Birgitta".
Hvem skulle tro, at vi her i lille Danmark har en så skøn og barsk natur.
Den djævelske Møns Klint, hvor en fransk kvinde blev begravet i lermasserne. Stevns Klint og Mindelunden, hvor kirken flytter sig et hanefjed hvert år. Liselund Slot og Park, hvor romantikken var i højsædet og ikke mindst Vallø Slotspark, et tilflugtssted for kongelige møer, der venter på at prinsen skal komme ridende på sin hvide hest og befri dem fra ensomheden. Elmelundemesteren, som gjorde det lidt sjovere at gå i kirke. Alt dette og meget mere kan vi opleve i denne dejlige film.
Møn og sydsjællandske seværdigheder.
Ca. 1 time film og så kan det ellers godt være, at vi snakker om de skægge ting, der fulgte med i kølvandet.
Vi kommer i en helt anden verden, hvor fattigdom og tro er hverdagskost. Nepaleserne kan simpelthen ikke leve uden TROEN, men SKAL leve med FATTIGDOMMEN.
De giver hellere end gerne guderne deres penge og lever fra dag til dag. Hvorfor?
Vi var i Nepal i 2 uger og fik så mange gode film, at der er rigeligt med materialer til 2 timer ialt.
Vi vil meget gerne dele filmen, for vi skal altså have tid til at snakke sammen om disse skønne nepalerese, der er alletiders mennesker.
Nepal på godt og ondt
Danmarks nationalskat er jo Frederiksborg slot, og ikke mindst er det en nydelse at gå i den skønne park og beundre springvandene. Men vi får nu ikke fred i sjælen, før vi også har hilst på Fredensborg slot, stedet hvor Europas svigerfar samlede hele sin familie. I dag er det kronprinsen og hans dejlige kone, som bor her. Vi snuser også lidt til vores gamle konger og dronning Margrete d. 1ste, som har taget ophold i parken, for at give ungdommen lidt lære af fortidens begivenheder. Vi er også til de døde, for vi besøger da Roskilde domkirke, hvor de kongelige ligger på række og geled - og de gør ikke en kat fortræd.
Vi kikker på film i ca. 45 minutter, og så snakker vi ellers om kongelige aner.
Nordsjællandske perler.
Kongebyen Roskilde har så meget at byde på. Vi kikker ind i den smukke domkirke og hører dens historie. Vi tager på torvet og nyder atmosfæren. Lystige Spillemænd, Muntre Gadesangere, Modne mennesker der stadig danser af glæde og iver, og den udødelige Rottekonge giver den hele armen.
Vi besøgerJægerspris Slotspark og Danmarks 3 ældste ege, og nyder Birkegårdens Haver, når de er smukkest.
Roskilde og omegn.
Ca 1 time film og så snakker vi om det vi lige har set.
Røros fik enorm betydning for Christian d. 4's pengepung. Ja, Norge blev rig på sin undergrund. Derfor er der god grund til, at vi kikker lidt nærmere på, hvordan man sled og slæbte for rigdommen. Griffenfeld kunne nok finde bedre steder at hygge sig end ude på øen Munkholmen. Olav den Hellige fik sig en kirke på det sted, hvor han sagde farvel til livet. Sognefjorden har aldrig været smukkere. Det er bare en dejlig og smuk film.
Ca. 45 min. film og så snakker vi om dette skønne landet, som de stiger frem
Norges rygrad.
Vi har valgt små film, der alle har et godt emne. Kristin Lavransdatter, der jo
var
Sigrid Undsets værk. Margrete den 1ste var mand for Kalmar-union. Og hun var jo en af de første kvinder, der havde bukserne på, og som ikke gik af vejen for at få magt. Hårkunst fra Våmhus, - man kan sagtens tjene penge på hår, hvis man altså er god til sit håndværk. Varnhem Klosterkirke, hvor Sveriges største konge - Birger Jarl - ligger, sammen med Arns mor, Sigrid. Ja selv den danske dronning Mechtilde ligger og luner sig hos sin mand. Sidst men ikke mindst Roskilde Domkirke, - her ligger der jo rigtig mange kongelige, og det er ganske vist. En god blanding med nordisk islæt.
ca.45 min. film og så snakker vi om det vi lige har set.
Skandinaviske perler.
Vi følger Arn fra fødsel til død og besøger de steder i Sverige, hvor han satte sine spor og sit stempel.
Arn byggede sin egen kirke og han opbyggede et helt lille samfund. At Arn ellers kun er en romanfigur efter Jan Guillou, gør stederne endnu mere spændende at besøge. Der er sikkert lidt om snakken, der går intet af lakken.
Tempelridderen
Arn de Gothia.
ca. 45 minutters film og så snakker vi om det vi lige har set.
En barsk historie om ”De Rene”,eller " Guds børn", som gik imod paven.
Paven befalede, at de skulle kastes på bålet, men de gik selv syngende ind i flammerne.
Vi besøger de steder, hvor katharerne skjulte sig. Det vil sige, at vi bestiger bjerge, hvor der på toppen er spændende borge. Der kunne katarerne så gemme sig for pavens soldater eller den grumme hærfører Montfort, der var helt vild med at brænde uvorne gudsbørn.
ca. 45 minutters film. og så snakker vi om de svedne og forkullede lig.
Albigenserkorstoget.
Vi GIK ikke til pilgrimsbyen, men vores bil førte os til mange af de spændende steder, hvor pilgrimmene stadig mødes. Denne særlige vej har haft trampende fødder over sig hver dag i mange hundrede år, og selve målet Sankt Jacobs grav har en særlig virkning på alle. Man bliver rig og rolig i sindet efter alle de vabler, der kun ønsker at blive punkteret. Oplevelsesrig film.
45 min. film og så snakker vi selvfølgelig om den spændende vej troende går. år efter år.
Pilgrimstur til
Santiago de Compostella.
Hvem skulle tro, at Bornholm er så smuk. Vi har jo et lille stykke af Norge i vores land. Ikke nok med det, øen bliver også kaldt for Solskinsøen, hvor vi ligesom glemmer at være stressede. Og så er folk næsten til at forstå. Det er bare en skøn film, som viser, at øen er noget så smuk, så smuk.
Solskinsøen Bornholm
😎
Det er en rigtig barsk film, som rammer os lige i hjertet. Du kommer til at mærke tårer i øjenkrogene og må kæmpe dig ud af virkeligheden. Men var det nu så slemt ? Er det nogensinde sket - disse forbrydelser ? Har vi lært noget af denne tid ? Er vi blevet bedre mennesker ? Det er en debatfilm, hvor vi kan få flyttet vores indstilling til den verden, vi er en del af. Det er bestemt ikke en smuk film, og spørgsmålet er : Tør du se den ?
Debatfilm ca. 30 min. og her kan alle så komme med sin mening om hvad krig og fattigdom kan føre til
KZ-lejre.
Ronda, Sevilla, Granada, Cordoba, Malaga. Jamen vi runder bare alle de mest spændende steder og fortæller om de Mauriske herskere, der huserede her i mange hundrede år.
Vi kan takke HC. Andersen for at denne film blev til. Faktisk så har vi næsten gået i hans fodspor, og det var ikke spor kedeligt. Han havde jo næse for det skønne land og de varmblodige piger.
Der er kun een ting der er ærgerligt og det er at Andalusien ligger så langt væk fra Danmark.
ca. 1 times film og så snakker vi om perlerne der er så mange af.
Andalusien kalder.
Vi følger "Den romantiske Vej" ned gennem sydtyskland, og besøger flere af de hyggelige gamle byer, bl.a. Rothenburg ob der Tauber, der er omringet af bymur næsten hele vejen rundt, gamle borge og pilgrimskirker. Mon ikke det kommer bag på mange, at Tyskland er så rig på spændende historie, s
kønne idylliske byer, dejlig
Den Romantiske Vej
Barcelona har det hele
Har man besøgt denne by én gang, så glæder man sig til at gense den, og det kan ikke gå hurtigt nok. Bare det at gå ned ad Ramblaen og kikke de festlige kunstnere efter i sømmene, det er en oplevelse, der gør én glad.
Hele havneområdet er kæmpestort og moderne og krydret med historiske huse. Utrolig mange steder kan vi få stillet vores sult. Nå ja, er man sulten efter mærkværdige huse, parker og selv bænke, så bliver man som besat af GAUDI og hans måde at udfolde sig på. Går vi så ind i Guds hus, får vi svar på, hvordan man sikrer sig mod, at tyve løber med helgener, guldglimmer og andre kostbarheder.
Som rosinen i pølseenden tager vi op i bjergene. Her findes en helgeninde, der er målet for utrolig mange pilgrimme. Ja, de står ligefrem i kø for at kysse Madonnaens sorte fødder, for sort, det er hun nemlig - Madonnaen af Montserrat. Alt i alt, så er det en rigtig hyggelig filmaften, som man vil mindes.
ca. 1 times Film og så snakker vi om det vi lige har set.
Madeira - du frodige og blomstrende ø.
Når vinteren besætter Danmark, så er det rigtig lunt og hyggeligt at sætte kursen mod denne dejlig ø Madeira. Vi opdager, at de naturligvis også fejrer helligdagene, bare på en lidt anden måde.
Vi vandrer i havneområdet og kikker på krydstogtskibe, og på de småbåde, der fanger den særlige lækre espadafisk.
Vi går i parker, haver og igen parker. Små bjergkirker.Vandring på levadaerne, der kan følges hele vejen rundt om øen, flere gange.
Vi har samlet nogle dejlige emner, der sagtens kan få selv den mest tørre fisk til at bløde op. Men Madeira er altså ikke en ø, man tager til, hvis bentøjet har det sløjt.
ca. 45 minutters film. og så snakker vi om det vi har set.
Det skønne Alpeland
- Østrig
Nu skal vi klæde os i stiveste puds, for vi skal ud og spise fint. Sådan kan man sagtens sige om det naturskønne land, Østrig, der er lige til at sluge med øjnene. Når man ser ud over landskabet, så tror man, at der er brugt en redekam. Alt er så pænt og formet til mindste detalje.
😎 Det er også skifolkets land, og jeg skal love for, at man kan få en ski' på mange gange om vinteren. Grossglockener er et højdepunkt, hvor luften er ganske tynd - men naturen ganske FED. Krimmler-vandfaldene skal altså ses på nært hold. Og så er de hyggelige huse prydet med malerier og tegninger på murene og omgivet af et blomsterhav på terrasser og altaner.
Lidt dansk islæt kommer også på tale, for Østrig har nemlig engang haft besøg af en dansk helgen, som folk stadig kommer valfartende for at se.
Når vi har fået alle indtryk på nethinden, så må vi erkende, at Østrig er Europas Hjerte. Hverken mere eller mindre.
ca. 45 minutters film og så snakker vi om det vi lige har set.
Wien
- du musikkens fødeby.
Byer har deres helt eget liv og levned. Wien har bare det hele. Vælger vi at se på kirker, jamen så er der masser af dem, og de er virkelig seværdige hver og én.Vil vi se på bygninger, jamen det ene palads efter det andet stråler mod himlen blå.
Er der så mere at sige? Jo da, vi skal nemlig ind i paladserne, og herinde kan vi få styret musikglæden. Hver eneste dag er der orkestre, der spiller klassisk og wienermusik, og mange er i festtøj, så selv en mandag aften kører der festlige forestillinger på højt plan.
De mange parker indeholder ikke kun blomster, der er skam altid noget for enhver. Vi tager også lidt udenfor byen, og det er fordi, at der findes en kongelig park, som suger turisterne til sig, - Schönbrunn har skam sin helt egen historie.
godt og vel 1 times film. og der er masser at snakke om ind i mellem.
Perlebyerne
Prag og Budapest
Vi har lagt disse 2 byer sammen. Ikke fordi de har så meget med hinanden at gøre, men mere fordi vi kan se, hvor stor forskel, der vitterlig er på de to skønne hovedstæder.
Prag er fyldt med kirker og særlige huse, og Karlsbroen skal da bare trampes på op til flere gange. Den kongelige park bliver ikke snydt for vores besøg, for vi ved, hvor der er skønt at være.
Budapest har også sine særlige højdepunkter : Gellert- parken og alle de mange seværdigheder, der ligger ned til den skønne flod Donau. Badeanstalterne burde vi benytte, men der var en lang kø, så det blev ved tanken.
At det er østlande, kan snart ikke ses mere, for de er jo kommet ind i unionen, hvilket de er glade for.
Vi har samlet næsten 1 times film ialt og snakker om det vi har set.
Heliga Birgitta. 2 del.
Eftersom Birgitta av Vadstena jo var en meget spændende person, som selv den dag i dag har betydning for mange mennesker, så har vi selvfølgelig samlet nogle film, der handler om hende - i vores tid.
Klostre, hvor søstrene yder deres bedste for utrolig mange mennesker.
De sørger for at syge, der ofte er blevet overladt til ensomheden, får en værdig afslutning på livet.
At blive passet og plejet af Birgitta-nonner, er bestemt ikke noget at kimse af.
Vi besøger klostre i flere lande og får en snak omkring denne særlige orden.
Der er igen næsten 1 times film og man bliver aldrig færdig med at snakke om denne store kvindes livsmål.
Vestjyske Perler
Vi har sammensat nogle dejlige små film fra steder, som man besøger alt for lidt, her i Danmark. I Ribe følger vi den berømte Vægter, der er ganske fin til at fortælle om byens huse. Rækker Møllegård, og så slår vi til Søren ..... Kirkegård. Tipperne og Vesterhavet, er ikke altid så barsk. Varde kan sagtens være med på noderne. Løgumkloster har ingen munke, men masser af historiske bygninger.
Hvem vil snyde sig selv og undgå Højer mølle, kirke og sluser?
Tønder har masser af hyggelige gamle huse, og vi kan slet ikke komme udenom Møgeltønders maleriske kirke, hvor har de det dog fra ?
Vi er også forfløjne, for udenfor vores vinduer laver stærene opvisning - i flok, og man kan bare ikke få nok.
1 times film i alt og så snakker vi selvfølgelig ind i mellem.
Skotland kalder
Vi tog med 65 Ferie rundt i England og især Skotland. Vi smagte på skøn whisky i Glengoyne Destilleriet, besøgte middelalderborge og ruiner fra romertiden og ikke mindst Hadrians mur, som deler England fra Skotland. Edinburgh er altså en rigtig skøn by med en spændende historie. Kirken, der gemmer på den hellige gral - Rosslyn Chapel, tog vi i nærmere øjesyn, men vi fandt dog ingen skat. Stirling slot, hvor kongerne gemte sig, Jedburgh klosterruin og mange flere spændende oplevelser. Jo vi var virkelig godt kørende.🙂
Ca 45 minutters film og så snakker vi ellers om det vi har set.
Med 65 Ferie startede vi i England, der jo har masser af steder, som er værd at se på.
Oxford universitet, hvor kloge hoveder udklækkes eller forgår, Anna Hathaways hus gik ikke vores næse forbi.
Hendes mands hus måtte også se os, og han hed jo Shakespeare. At være eller ikke være !
York er en ganske spændende by med en mur vi kan gå på. Bowness, hvor Lockness ikke ville vise sig denne gang. Chester med en bymur hele vejen rundt.
Jamen bare det at køre de steder hvor "Små og store synder" blev optaget, fik os til at føle, at vi var med.
Ca. 45 minutters film og så snakker vi om det vi lige har set.
På Rundtur i England
Zar Peter den stores By
Vi er i en sump, men hvilken sump.
Denne by er så spændende og storslået, at vi bare dåner.
Vi besøger Katarina-paladset, som Elisabeth byggede til sin mor.
Peterhof, hvor vandet bare stråler op og ud til alle sider. Vi kan roligt sige, at den er en af verdens smukkeste parker.
Dronning Dagmars sidste hvilested, forhåbentligt.
Blodskirken, der bare stråler, og sidst men ikke mindst Vinterpaladset, hvor vi sagtens kan gå vild, for der er mere end 1000 værelser at vælge mellem. Vi besøgte også en lille landsby, hvor en enke inviterede os ind og folkedansere underholdt til spisetid.
Vi kikker på film i en times tid og så snakker vi ellers om byens mange seværdigheder.
Moskva en anderledes perle.
Med skibet, der har sejlet os fra Sankt Petersborg, er vi så nået til hovedstaden Moskva. Vi besøger de mest kendte steder, såsom Kreml og den røde plads, Sejrsparken og det moderne bybillede, som ligner vesten, ikke så lidt. Men tag ikke fejl, vi er altså i Rusland, og Alexanderhaven med soldaten, der står vagt i gevær, den er sandelig et besøg værd.
Vi har samlet næsten 1 times film, som viser hvor moderne Moskva også er.
Krydstogt til Norge
Vi går ombord på dette store skønne skib, der hedder Costa Mediterranea, og som sørger for at vi besøger flere af Norges vestligste byer. Geiranger fjord og bygd er første stop, og så går det ellers op til Nordkap. Bare det at stå på den yderste platform af Europa er simpelthen ubeskriveligt. Åndalsnes og Lofoten skal vi da også lige se lidt nærmere på.
Senere hedder det så Tromsø, hvor vi går igennem byen, der er ganske moderne og spændende. Det er jo her, at man kan opleve midnatssolen og ikke mindst nordlyset.
Trondheim med dens spændende domkirke er særlig flot i solskin. Bergen er bare en våd klud i ansigtet, og regnen vil ingen ende tage.
Stavanger er sidste bytur, og her er regnen middelmådig. Vi har lavet små dejlige film om disse byer og selve sejlturen, hvor mere end 3600 gæster af forskellig nationalitet får en oplevelse af rang.
Luxus for alle pengene.
Ca. 1 times film ialt, og så snakker vi ellers om, hvad det vil sige at rejse i det våde element.
Krydstogt til det spændende Alaska.
I september måned 2010 går turen til Vancouver. Den første nat overnatter vi på et rimeligt godt hotel, der hedder Metropolitan. Og næste dag går turen med bus ud i den store by. Vi ser nogen af byens spændende seværdigheder, Stanley-parken med de mange farverige totempæle får vores besøg. Derefter er det Capilano-parken, hvor vi har en lang og spændende gåtur oppe under trækronerne. Vi spiser ved Public Market, altså de der er sultne. Og så kommer vi langt om længe ombord på skibet, der hedder Celebrity Mercury.
Efter at have sejlet i flere dage, så er der hvaler i sigte, og der er mange af disse store dyr. Første by er Sitka, hvor der er tid til at gå byen efter i sømmene, vi besøger den russiske kirke og søger stilheden på den russiske skovkirkegård. Vi sejler videre og kommer tæt på Hubbard Gletsjeren, som er en fantastisk oplevelse. Juneau er en rigtig minearbejder- og guldgraverby, som vi bruger det meste af dagen på at gå på udkik i. Skagway er det nordligste mål, vi besøger, og med bus ud og tog hjem kommer vi til White Pass, der engang var guldgravernes paradis.
Ketchikan bliver en våd oplevelse men rigtig spændende, med den berømte Creek Street, hvor gaden i virkeligheden er en flod.
Vi sejler langt væk fra kulden og kommer helt ned til varmen, og det vil sige, at vi går i land i den dejlige by San Francisco, hvor vi bliver i næsten 2 dage, og hvilke spændende oplevelser. Sidste tur er til San Diego, hvor vi forlader skibet og kører i bus ind til Los Angeles. Her er det Filmens største personligheder, vi kommer tæt på. Alle berømthederne har deres egen flise, og de har endda også givet deres fod- og håndaftryk - med eftertryk, som et særligt udtryk, der gør indtryk.
Krydstogtet er ved vejs ende, og kun 2 fly vil sørge for, at vi igen betræder dansk jord. Det er en rigtig god oplevelse at se vestkysten af Amerika.
Seneste kommentarer
12.10 | 13:53
Jeg vil gerne sende en fødselsdagshilsen til Henriette
24.11 | 16:09
Jeg er beboer og skriver på Himm. gl. Prgds's historie. Vil du fortælle mig om din mors liv efter at I flyttede herfra i 1980. Mange tak! - Også for skildringen her fra hjemmet.
17.03 | 07:37
Det er sjovt at få vores og dine familiehistorier på skrift, Henriette; det er da utroligt at du huske alle de detaljer! 😊
Jeg vidste ikke at i havde så meget gang i film business! 😎
Hav det godt K
15.03 | 13:18
Hej Henriette
Det var hyggeligt at læse dine sider igennem - bringer minder frem.
Håber du har det godt og hilsner fra Michael
Del siden