Fotoalbum

Risco Bello - Paradiset midt i Puerto de la Cruz
 

Højt oppe over byens centrum finder vi dette skønne paradis, der hedder Risco Bello og jeg skal da eller lige love for at her er der frodigt og dejligt, - med blomstrende buske og friske grønne træer, hvor flere appelsiner   og citroner   er plukkemodne.

Her er der sørme også et lille kaffehus, hvor vi kan vi købe varme drikke og en lille kage eller tærte til, som vi kan nyde ved et af de mange små borde under skyggefulde træer.  

Paradiset er skam ikke kommet af sig selv tværtimod. For hvis vi går langt tilbage i tiden, blev hele området i folkemunde kaldt for Jammerbjerget. Og dette navn passede,  så godt så godt, for her var der ganske enkelt intet der kunne gro på disse golde klipper. Men for godt 40 år siden skete der noget, der vendte op og ned på Jammerbjerget. Under et feriebesøg i byen, kom en belgier her forbi, og han faldt pladask for stedet, han købte straks denne grund, for her kunne han godt tænke sig at bo.

Belgieren så virkelig store muligheder for at her kunne der anlægges alle tiders park, og nu ville han så vise sin kone, at han kunne forvandle en gold ørken til en blomstrende oase.

Belgieren smøgede så ærmerne op og byggede først et hus, så de kunne bo her hele året, og derefter gik han ellers i gang med at anlægge sin park. Der blev indkøbt jord, planter og buske, og da det jo var en klippevæg, så måtte der anlægges små søer, som kunne holde på vandet der piblede ud fra bjergsiden. 

Da Belgieren døde, så overtog hans datter og svigersøn hele herligheden, som de åbnede for publikum. Og det var også dem, der indrettede huset til et tehus, hvor de solgte både kager og drikkelse, som kunne nydes på plænen. I dag er husets frue blevet en ældre dame, og efter hun mistede sin mand, er en veninde flyttet ind og giver en hjælpende hånd. Jo de to har virkelig fod på det.